Pages Navigation Menu

Bloggen om nettet

Vær god ved din hund

Vær god ved din hund

Der er mange årsager til at mennesker holder hund. Nogen af dem er decideret brugsdyr som for eksempel slædehundene på Grønland og i Alaska, eller de mange hunde der hver dag udfører forskellige arbejdsopgaver for enten politiet eller toldvæsnet. Men langt hovedparten af de hunde der er i de danske husholdninger er kæledyr der betragtes som en del af familien. Måske bruges hunden også til at holde vagt og passe på familien, eller den er trænet til at gå med på agt og kan så enten opspore eller hente et bytte. Men uanset hvorfor man har hunde, så er de normalt højt skattede og nogle væsner som man passer godt på. Kravene til hvad der skal til før man kan sige at man passer godt på sin hund varierer naturligvis ligeså meget som ovennævnte årsager til at man har hunde, men fælles for dem alle er at de har behov for noget godt Hundefoder for at kunne fungere og trives. Godt Hundefoder gør at hunden er sund og stærk og ikke bliver fed eller syg for tidligt,

En hund er IKKE et barn

Hunde kræver Hundeudstyr, det er et faktum. Der findes utroligt meget Hundeudstyr på markedet og det er selvfølgelig meget individuelt hvilket Hundeudstyr de enkelte hundeejere skal bruge til lige netop deres hund. Men alle hunde skal have et halsbånd der passer til den. I halsbåndet skal sidde en metalplade der oplyser om hundens navn og ejerens navn og telefonnummer, således at det er muligt at finde frem til ejeren såfremt man finder en hund der strejfer omkring på egen hånd. Man skal også altid have en god hundesnor, så man kan gå ture med sin hund, og have kontrol over den i mens. En anden god ting som man skal have til hunden er Godbidder.
Godbidder bruger man til at belønne hunden når den laver noget der er godt. Hvis man giver hunden en kommando, så lærer den lynhurtigt hvad det betyder, hvis kommandoen med det samme følges op af en godbid. Af hensyn til hundens pleje bør man også have en børste til hund, så man kan fjerne løse hår inden de fældes inde i huset.