Pages Navigation Menu

Bloggen om nettet

Et flag til hver en begivenhed

I Danmark er vi glade for at fejre, og fødselsdage, jubilæer, bryllupper, helligedage er en udsøgt grund til at hejse flaget højt til tops. Ved de mindre festlige lejligheder, går vi heller ikke af vejen for at fejre med et lille flag, og derfor kan mindre højtideligheder sagtens følges af et lille papirflag på gaven eller en flag-smiley i sms’en. Flaget er på denne måde tæt knyttet til ordet ”hygge”.

 

Er du til træ eller glasfiber?

I en mindre landsby tæt på Kolding ligger en familieejet fabrik i Lunderskov, der siden 1992 har produceret flagstænger i træ. Siden er den populære glasfiberflagstang også kommet til. Når det gælder flagstangen i træ, så finder Flagstangsfabrikken selv det bedste træ til flagstangen og producerer flagstangen lokalt i Danmark. De mennesker, der vælger en flagstang i træ, vil oftest påskønne det naturlige og det klassiske look. Derfor er det vigtigt at finde en flagstang sokkel i træ, der matcher. Der er dog stadig forskellige muligheder for flagstang sokkel i træ, hvor der kan vælges mellem naturligt ubehandlet træ og olieret træ. Størrelsesmæssigt skal man lede efter en flagstang sokkel, der er afpasset i størrelsen.
Udover at vælge sokkel til flagstang, er det vigtigt at vælge, hvilken slags vedligehold, man er til. En flagstang i træ kræver mindst hvert andet år en gang maling og muligvis spartling af revner i flagstangen. En glasfiberstang kan derimod kræve en gang afvaskning og algebehandling, hvis den fortsat skal fremstå hvid og blank.

 

Flaget en gammel følgesvend

Flaget har i flere århundrede været danskernes nationale symbol siden et flag ifølge sagnet om Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219. Der findes dog ingen beviser på denne, måske, vandrehistorie. Man kunne forledes til at tro, at flaget har være alle mands eje siden dag, men sådan forholder det sig ikke. I mange århundrede havde Kongen eneret på flaget, og i 1834 blev der ved lov forbudt at almindelige mennesker kunne bruge flaget. Tyve år senere blev loven ophævet og flaget blev bredt ud til hele folket. Takket være den ophævelse af anti-flagloven har Lunderskov og resten af Danmark kunne have fornøjelsen af Flagfabrikken.